Bij het reduceren van armoede heeft Sparrow drie aandachtspunten: empowerment, security en opportunity. Het Project Kleine Bedrijven richt zich op het creёren van opportunity door toegang te geven tot inkomsten generende activiteiten.

Een goedlopend bedrijf opzetten om te kunnen voorzien in je levensbehoefte is voor vele mensen een droom. Om daadwerkelijk een bedrijf op te kunnen zetten heb je kennis en startkapitaal nodig. Met het Project Kleine Bedrijven wil Sparrow mensen die onder de armoedegrens leven de mogelijkheid geven om een bedrijf op te zetten, door met hen mee te denken en te helpen met het startkapitaal in de vorm van een renteloze lening. Er is gekozen voor een renteloze lening omdat een lening mensen motiveert, en uitgaat van het zelf kunnen slagen. Op deze manier krijgen mensen zelfvertrouwen.

Bij het Project Kleine Bedrijven kunnen mensen hun eigen business plan inleveren, maar ook met Sparrow om de tafel gaan zitten om te kijken wat mogelijk is. In het begin is er een intensieve begeleiding met als einddoel een bedrijf dat zelfstandig kan worden voortgezet en uitgebouwd.

 

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment