Stichting Sparrow bij jou op school

Stichting Sparrow heeft voor verschillende leeftijden programma’s ontwikkeld die ingaan op armoede en het leven in een andere cultuur. Ook zijn er spaar- en sponsoracties mogelijk.

In de programma’s over armoede en het leven in een andere cultuur van stichting Sparrow staat interactie met de studenten in de Filipijnen centraal.

We maken gebruik van verhalen, foto’s en video’s van de mensen waarmee stichting Sparrow werkt. Tijdens de les of presentatie maken we een live videoverbinding met het studiehuis van stichting Sparrow in de Filipijnen, zodat de leerlingen in Nederland vragen kunnen stellen aan de studenten in de Filipijnen en andersom. Er kunnen brieven geschreven worden die de studenten in de Filipijnen per brief of video beantwoorden.

We kijken naar wat armoede is en wat de gevolgen hiervan zijn. We doen dit aan de hand van voorbeelden van mensen waar stichting Sparrow mee werkt. Doordat de verhalen echt zijn en omdat er veel interactie mogelijk is, gaat het project leven bij de leerlingen in Nederland.

Het project

Interactieve les

We geven lessen over armoede en het leven in een andere cultuur met veel praktijkvoorbeelden, foto’s en video’s van ons werk in de Filipijnen.

Live videoverbinding

We maken een live videoverbinding met de studenten in het studiehuis van stichting Sparrow in de Filipijnen. Leerlingen in Nederland en studenten in de Filipijnen kunnen elkaar vragen stellen.

Contact

Het is mogelijk om contact te onderhouden met onze studenten in de Filipijnen. Vragen vanuit Nederland worden beantwoord per brief met ondersteuning van foto’s en/ of video’s.

Webpagina

We maken voor elke school een eigen webpagina, waar nieuwsberichten over het project en alle berichten vanuit de Filipijnen op komen te staan. Zo blijft iedereen op de hoogte en kunnen zelfs de ouders thuis het project volgen.
Presentatie stichting Sparrow 4
Presentatie stichting Sparrow 2
Presentatie stichting Sparrow 3
Presentatie-op-De-Bernebrêge-stichting-Sparrow 2

Echt contact met studenten uit de Filipijnen

Raquel werd tijdens het laatste jaar van haar middelbare school gesponsord door basisschool De Borchstee uit Elburg. Een bijzonder jaar. De leerlingen kregen mee dat Raquel haar diploma haalde en dat ze een studiekeuze moest maken voor haar vervolgopleiding.

Raquel maakte een live videoverbinding met de leerlingen van De Borchstee, beantwoordde later in het jaar vragen met een opgenomen video en maakte foto’s om de vragen over haar huis te beantwoorden.

Raquel

Gesponsord door basisschool De Borchstee uit Elburg

Projecten van stichting Sparrow hebben een hoge betrokkenheid van leerlingen.

Eigen webpagina

Voor elke school maakt stichting Sparrow een eigen webpagina waar leerlingen, ouders en leerkrachten het project kunnen volgen. Nieuwsberichten over het project en alle communicatie van de verschillende klassen met de Filipijnen wordt op deze pagina gepubliceerd. Dit verhoogt de betrokkenheid van leerlingen, ouders en leerkrachten. Klik op de scholen hieronder om voorbeelden te zien van de speciale webpagina.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een project bij jou op school.