Onderwijs

Stichting Sparrow maakt onderwijs bereikbaar voor kinderen die zonder hulp niet naar school kunnen.

Ieder kind heeft recht op onderwijs. Door onderwijs worden vaardigheden geleerd die de rest van je leven gebruikt kunnen worden. Het biedt je de mogelijkheid een toekomst op te bouwen. Het geeft je toegang tot publieke diensten en helpt je inspraak te hebben in lokaal beleid. Bovendien vergroot onderwijs de kans op een baan en daardoor de kans dat je je gezin kan voorzien in basisbehoeften. Met onderwijs ondersteun je dus niet alleen een student, maar een heel gezin.

Opgroeien onder de armoedegrens betekent niet alleen dat er geen geld voor onderwijs is. Vaak spelen er een hoop andere dingen mee op de achtergrond. Via contact met alle betrokkenen, een goede relatie met de student en zeer intensieve begeleiding werken we samen aan kansen voor een betere toekomst.

Onze aanpak

Diploma

Het doel van ons onderwijsproject is het behalen van een diploma op een school voor beroepsonderwijs (MBO/HBO). Met dit diploma is de kans het grootst op een baan met een salaris boven de armoedegrens.

Studiehuis

In het studiehuis zijn allerlei studiefaciliteiten aanwezig en als de studenten studievragen hebben is er een medewerker om hen te helpen. Het is een plek waar studenten elkaar motiveren door het samenwerken aan projecten en opdrachten, en waar ze bemoedigd worden door medewerkers.

Contact

We houden intensief contact met de studenten via het studiehuis, met de familie via huisbezoeken en de leerkrachten via schoolbezoeken.

Activiteiten

Je schooltijd en jeugd mag leuk zijn. Als je goed in je vel zit kan je ook beter presteren. We organiseren maandelijks ontspannende activiteiten en met verjaardagen is er een traktatie in het studiehuis.

Foto's onderwijsprogramma

Studenten

Hieronder zie je een overzicht van studenten die op dit moment gesponsord worden door stichting Sparrow.

MIJN LEVEN IS TOTAAL VERANDERD

Mijn leven is totaal veranderd door het krijgen van een studiebeurs van stichting Sparrow. Toen ik begon met mijn studie leefde mijn familie van een laag inkomen. Mijn moeder werkte hele lange dagen maar haar inkomen was niet genoeg om mijn schoolgeld te betalen.

Nu heb ik een hele leuke baan met een goed inkomen. Ik kan mijn familie helpen. Ik ben stichting Sparrow ontzettend dankbaar.

Joy - HBO Political Science

Afgestudeerd met een Sparrow studiebeurs
Joy op haar werk stichting Sparrow

Wil jij een student een toekomst geven?

Wil jij een student een toekomst geven?

Studiehuis

In het studiehuis kunnen onze studenten hun huiswerk maken. Als ze aankomen staat er wat drinken en wat te eten voor hen klaar. Er is een medewerker die tijd heeft voor een praatje. Daarna kunnen de studenten naar het studiegedeelte: een rustige plek waar ze kunnen studeren. Hier zijn allerlei studiefaciliteiten aanwezig en als zij studievragen hebben is er een medewerker om hen te helpen. Het is een plek waar studenten elkaar motiveren door het samenwerken aan projecten en opdrachten, en waar ze bemoedigd worden door medewerkers. Een plek waar tieners ontdekken wat ze kunnen en dat onderwijs een stap is richting een weg uit de armoede.

Activiteiten

Je schooltijd en jeugd mag leuk zijn. Als je goed in je vel zit kan je ook beter presteren. Hieronder lees je de verslagen van enkele activiteiten die stichting Sparrow voor de studenten organiseerde.

stichting Sparrow Zwemfeest activiteit

Zwemfeest

Lees meer >

Overnight party activiteit stichting Sparrow

Overnight party

Lees meer >

Zomerkamp activiteit stichting Sparrow

Zomerkamp

Lees meer >

Kerstfeest activiteit stichting Sparrow

Kerstfeest

lees meer >

Nieuwsberichten

Hieronder lees je de laatste nieuwsberichten van ons onderwijsproject.

Awards stichting Sparrow

Awards voor onze studenten

In de Filipijnen zijn awards, medailles, certificaten en andere prijzen een belangrijke manier van scholen om studenten te motiveren. Afgelopen week werden er certificaten uitgedeeld in de klassen aan de best presterende leerlingen. Maar liefst vier van onze studenten, Sunshine (grade 7), Erika (grade 8), Kian (Grade 9) en Joselyn (grade 12)  kregen een certificaat ‘With…

Lees verder
Donatie laptop stichting Sparrow

Donatie laptop

Onze studenten in de Filipijnen hebben steeds vaker een computer nodig voor het maken van opdrachten voor school. In ons studiehuis zijn enkele computers aanwezig, maar het komt steeds vaker voor dat meerdere studenten op hetzelfde tijdstip een computer nodig hebben. Ook moeten onze high school studenten soms een laptop meenemen naar school. Enkele weken…

Lees verder
Kerstfeest stichting Sparrow 2017

Kerstfeest stichting Sparrow 2017

Zaterdag 23 december hebben we ons jaarlijkse kerstfeest in de Filipijnen georganiseerd voor alle sponsorstudenten, medische patiënten en vrijwilligers. Kerst wordt altijd groots gevierd in de Filipijnen en we vinden het geweldig dat ook wij dit mooie feest met onze studenten, patiënten en medewerkers mogen vieren. Dit jaar was er een karaoke machine, hebben we…

Lees verder

Steun ons onderwijsproject