De Loopplank

Dit schooljaar gaan we met basisschool de Loopbank sparen voor het onderwijs van Ellaine.

Sponsoring

Informatie

Ellaine woont in de Filipijnen op het eiland Mindoro in de stad Calapan. Ze woont naast de rijstvelden. Haar vader werkt als dagwerker op een rijstboerderij. Dagwerker wil zeggen dat Ellaine haar vader niet zeker is of er elke dag werk voor hem is. Het is voor Ellaine haar familie dus ook niet zeker of er elke dag genoeg geld binnenkomt om eten of andere dingen te kopen. Gemiddeld verdient Ellaine haar vader 135 euro per maand. Ellaine heeft nog een grotere broer van 10 jaar en een jonger broertje van 4 jaar. Ellaine haar gezin bestaat dus uit 5 personen en heeft ongeveer 87 cent per persoon per dag te besteden. Dat betekent dat zij onder de armoedegrens leven.

Ellaine is 9 jaar oud. Ze gaat naar groep 6 van de basisschool. Op dit moment krijgt Ellaine thuisonderwijs vanwege de coronamaatregelen in de Filipijnen.

Contact

Het is mogelijk om gedurende het hele jaar met jouw klas contact te onderhouden met Ellaine door het schrijven van brieven of het sturen van foto’s of video’s. Ellaine gaat ook jullie op de hoogte houden hoe het met haar persoonlijk en op school gaat.

Kosten

Het onderwijs van Ellaine kost € 300,- per jaar. Met dit bedrag wordt het schoolgeld betaald, plus uniform, schoenen, reiskosten en alle bijkomende verplichte kosten. Ellaine wordt intensief begeleid en zij mag gebruik maken van alle faciliteiten in het studiehuis van stichting Sparrow. Daarnaast hebben Ellaine en haar familie toegang tot medische zorg via het Medisch Fonds van stichting Sparrow.

Video

Stichting Sparrow

Ellaine krijgt een studiebeurs van stichting Sparrow. Stichting Sparrow werkt in de Filipijnen met mensen die onder de armoedegrens leven. We richten ons daarbij vooral op de thema’s onderwijs en gezondheid.

Video

Laatste nieuwsberichten over Ellaine

Een rondleiding door de school De Loopplank

Beste kinderen van basisschool De Loopplank, Op 31 mei liet Ellaine haar school zien aan jullie. Weten jullie nog hoe het eruit zag? Ellaine is ook erg benieuwd naar jullie school. Daarom hebben jullie nu een filmpje voor Ellaine. De kinderen van groep 5/6 hebben een video gemaakt voor Ellaine. Ze hebben dit helemaal zelf opgenomen.…

Lees verder

Brief van Ellaine

Beste kinderen van basisschool De Loopplank, Vlak voor de zomervakantie een brief van jullie sponsorkind Ellaine. Zij zit in de laatste periode van het schooljaar. Ellaine heeft nu net vakantie gekregen. Ze gaat, als het nieuwe schooljaar begint, naar groep 7. Jullie hoeven niet zo lang meer naar school voordat de vakantie begint. Hebben jullie…

Lees verder

Ellaine laat haar school zien!

Beste leerlingen van de Loopplank In het vorige bericht heeft Ellaine beloofd om een filmpje te maken van haar school. Het was nog even spannend of dat snel ging lukken…Maar dat is gelukt! Ellaine laat in het filmpje zien hoe haar school eruit ziet. Dat is wel anders dan bij ons in Nederland hè?! In…

Lees verder