Helpen

Jouw tijd of jouw donatie is van grote betekenis. Stichting Sparrow is volledig afhankelijk van de hulp van mensen zoals jij. Helpen kan op verschillende manieren. Hieronder zie je enkele projecten waar we de financiële middelen voor zoeken. We zijn ook ontzettend hard op zoek naar mensen die af en toe praktisch willen helpen. Op ons digitaal prikbord staan grote en kleine taken waar je ons mee kunt helpen.

Kerstfeest 2022

LAAT JIJ EEN STUKJE VAN HET KERSTLICHT ZIEN?

We willen ook dit jaar kerst niet ongemerkt voorbij laten gaan. Het is een mooi feest vol met hoop, waarin we vieren dat er een licht ontwaakt in een duistere wereld. Een licht in de vorm van Jezus Christus. Juist in deze tijd is het extra mooi om hier aandacht aan te kunnen geven.

Na twee jaar “kerst op afstand” mogen we dit jaar weer een feest houden waarbij de kinderen samen mogen zijn. Ons team op de Filipijnen is nu al bezig met de voorbereidingen om er een onvergetelijke dag van te maken voor de kinderen. Daarnaast krijgen al onze sponsorkinderen en hun gezinnen een kerstpakket met daarin de ingrediënten voor een kerstmaaltijd.

Laat jij een stukje van het kerstlicht zien?
We zoeken 250 donateurs die 10 euro willen doneren. Help jij mee?

Bijlessen

VOORKOM LEERACHTERSTAND EN SCHOOLVERLATEN

De sponsorkinderen van stichting Sparrow gaan al een jaar fysiek niet naar school. Ze moeten thuis hun schoolopdrachten maken en krijgen daarbij vrijwel geen begeleiding en uitleg vanuit school. Ouders hebben vaak zelf weinig onderwijs genoten en vinden het daarom moeilijk om hun kinderen te helpen met hun opdrachten.

De leerkrachten van stichting Sparrow gaan elke dag naar de kinderen toe om bijlessen en huiswerkbegeleiding te geven. Dit ondersteunt de ouders en motiveert de kinderen. Thuisonderwijs in de krottenwijk is moeilijk. Maar door vol te houden kunnen zij werken aan een toekomst zonder armoede. Stichting Sparrow geeft in deze coronaperiode zowel een-op-eenbijlessen als bijlessen in kleine groepjes aan kinderen in de krottenwijken.

Voor €6,50 geef jij een kind een maand bijles.

Betaalmethode selecteren
Persoonlijke info

Totaalbedrag: €6,50

Vrijwilligerswerk

Betekenisvol werk

Stichting Sparrow heeft een digitaal prikbord waar alle taken op staan waarbij wij heel goed hulp kunnen gebruiken. Er zijn korte taken die je in een uurtje kunt afronden en er zijn taken die meer tijd vragen. Sommige taken kun je vanuit huis doen, maar je bent ook meer dan welkom om gezellig bij ons op kantoor te zitten. Er is dan koffie en thee en je kunt makkelijk je vragen stellen. Vul onderstaand formulier in voor meer informatie.

Onderwijs

GEEF JONGEREN TOEGANG TOT ONDERWIJS

In de Filipijnen was het duidelijk zichtbaar: mensen met een beroepsopleiding waren veel beter in staat om de klappen van de coronamaatregelen op te vangen. Deze mensen konden vaak thuis werken of kregen hun salaris geheel of gedeeltelijk doorbetaald. Het uiteindelijke doel van stichting Sparrow is meer kinderen begeleiden naar een beroepsdiploma. Dit diploma geeft een grote kans om de armoede achter je te laten en geeft je meer veerkracht om rampen en crises te boven te komen.

Geef jij een kind toegang tot onderwijs? Dit kan door een kind persoonlijk te sponsoren of door een losse donatie. Voor 25 euro geef je een maand onderwijs aan een kind dat geen persoonlijke sponsor heeft. Het kind krijgt:

 • De verplichte schoolmaterialen en schooluniformen
 • Een rustige plek om te studeren met allerlei studiefaciliteiten in ons studiehuis
 • Begeleiding op maat van de Sparrow medewerkers
 • Leuke groepsactiviteiten om te ontspannen en even te ontsnappen aan de armoede
Betaalmethode selecteren
Persoonlijke info

Totaalbedrag: €150,00

Schoolproject

STICHTING SPARROW BIJ JOU OP SCHOOL

In de programma’s over armoede en het leven in een andere cultuur van stichting Sparrow staat interactie met de studenten in de Filipijnen centraal.

We maken gebruik van verhalen, foto’s en video’s van de mensen waarmee stichting Sparrow werkt. Tijdens de les of presentatie maken we een live videoverbinding met het studiehuis van stichting Sparrow in de Filipijnen, zodat de leerlingen in Nederland vragen kunnen stellen aan de studenten in de Filipijnen en andersom. Er kunnen brieven geschreven worden die de studenten in de Filipijnen per brief of video beantwoorden.

 • Interactieve les
 • Live videoverbinding
 • Echt contact
 • Eigen webpagina

Baby welkomstpakket

GEEF EEN BABY EEN GOEDE START

In de wijken waar stichting Sparrow werkt kennen we verschillende vrouwen die zwanger zijn of net een baby hebben gekregen. Door het coronavirus staat het gezinsinkomen onder druk. Als de maatregelen straks versoepelen zijn de problemen niet gelijk voorbij. Het verzorgen van een baby brengt veel extra kosten met zich mee.

Help jij mee de baby’s een goede start te geven? Voor 30 euro geef jij een baby welkomstpakket met daarin:

 • Luiers
 • Verzorgingsproducten
 • Handdoeken
 • Een knuffel
Betaalmethode selecteren
Persoonlijke info

Totaalbedrag: €60,00

Kerkproject

STICHTING SPARROW BIJ JOU IN DE KERK

Stichting Sparrow heeft verschillende programma’s voor kerken over armoede en onrecht, en hoe de Bijbel hierover spreekt. Stichting Sparrow is interkerkelijk en werkt niet vanuit een bepaalde denominatie.

 • Preken
 • Bijbelstudies en verdiepingsavonden
 • Presentaties
 • Collectes of diaconale acties
 • Kindernevendienst

Medische zorg

GEEF TOEGANG TOT MEDISCHE ZORG

Een goede weerstand is een eerste bescherming tegen infectieziektes zoals het coronavirus. Maar juist als je leeft in extreme armoede zijn een goede weerstand, goede hygiëne en gezonde maaltijden een groot probleem. Makkelijk te verhelpen kwalen kunnen een fatale uitwerking hebben doordat er geen geld is voor medische hulp. En een slechtere gezondheid maakt je vatbaarder voor andere ziektes.

Geef jij mensen die leven in armoede toegang tot medische zorg? Een patiënt krijgt:

 • Financiële steun bij doktersconsulten, aanschaf van medicijnen of hulpmiddelen, benodigde onderzoeken of een ziekenhuisopname
 • Praktische hulp bij het contact met de dokters, apotheek en ziekenhuizen
 • Ondersteuning bij hulpaanvragen bij lokale overheden
Betaalmethode selecteren
Persoonlijke info

Totaalbedrag: €50,00

Corona Voedselpakket

GEEF EEN GEZIN EEN WEEK TE ETEN

Stichting Sparrow werkt in de krottenwijken van de Filipijnen. Vanwege het coronavirus moet iedereen zoveel mogelijk thuisblijven. Deze verplichte quarantaine zorgt ervoor dat er geen inkomen is en dus geen geld om eten te kopen. Mensen die leven onder het armoedeniveau hebben in het gewone dagelijks leven al problemen om goed rond te komen. Het nu niet mogen werken zorgt voor grote problemen.

Geef jij een voedselpakket? Voor 10 euro kun je een heel gezin voor een week van eten voorzien. De inhoud is afhankelijk van de beschikbaarheid maar bevat in ieder geval:

 • Rijst
 • Verse groenten
 • Houdbare producten
 • Bonen, eieren of vlees
Betaalmethode selecteren
Persoonlijke info

Totaalbedrag: €30,00

Fair Winkelen

GRATIS DONEREN MET JOUW ONLINE AANKOOP

Op fairwinkelen.nl vindt je enkele populaire webwinkels waar je gratis met jouw aankoop aan stichting Sparrow kunt doneren. De website is een initiatief van stichting Sparrow.

 • Ga via de link op Fair Winkelen naar jouw favoriete webwinkel en begin met winkelen.
 • De webwinkel verzorgt jouw aankoop en verzending op dezelfde wijze als je gewend bent.
 • De webwinkel betaalt stichting Sparrow een percentage over jouw aankoop. Jij betaalt hiervoor geen meerprijs.
ideal donatie | stichting Sparrow

Via bovenstaande knoppen kun je snel doneren via IDEAL. Stichting Sparrow gebruikt jouw gift dan voor het project waar wij op dat moment jouw donatie het best kunnen gebruiken.

Sparrow is aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat giften die jij aan stichting Sparrow overmaakt aftrekbaar zijn van het belastbaar inkomen.

(Je kunt jouw gift natuurlijk ook zelf overmaken naar bankrekeningnummer: NL10 RABO 0111 4800 35 t.n.v. stichting Sparrow te Oldekerk.)

HELP JIJ MEE?