Op deze pagina kunt u actuele persberichten en bijbehorend beeldmateriaal downloaden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Remco Pijper, directeur stichting Sparrow, +31 (0) 637455037, remco.pijper [@] stichtingsparrow.nl.

Persberichten


 

CBS Groen van Prinsterer heeft live videoverbinding met de Filipijnen  

Nieuwe Pekela – Afgelopen maandag belden leerlingen van CBS Groen van Prinsterer uit Nieuwe Pekela, via een live videoverbinding, met twee basisschoolkinderen op de Filipijnen.

 

Download persbericht pdf: CBS Groen van Prinsterer heeft live videoverbinding met de Filipijnen  

 

Beeldmateriaal

 

 


 

Stichting Sparrow presenteert eerste Filipijnse kookboek in Nederland

Remco en Ellie Pijper uit Niekerk hebben als kerstactie een kookboek gemaakt met Filipijnse recepten, aangevuld met verhalen van gezinnen die hun stichting ondersteunt. De Filipijnse ambassadeur Jose Eduardo Malaya en de Groningse chef-kok Steven Klein Nijenhuis hebben eind vorige week de eerste exemplaren in ontvangst genomen. De opbrengst komt ten goede aan kansarme kinderen in de Filipijnen.

Het boek ‘Masarap! Het Filipijnse kookboek met een verhaal’ is het allereerste Filipijnse kookboek in Nederland en staat vol met traditionele Filipijnse recepten. De recepten worden gedeeld door de echte locals: de mensen die bereikt worden door de hulp van stichting Sparrow.

 

Download persbericht pdf: Stichting Sparrow presenteert eerste Filipijnse kookboek in Nederland

 

Uitreiking eerste exemplaar kookboek Masarap! aan de Ambassadeur van de Filipijnen

Donderdag 16 december nam de Ambassadeur van de Filipijnen in Nederland, Sir J. Eduardo Malaya, samen met zijn vrouw Dra. Rena Christina, het eerste exemplaar van het kookboek Masarap! in ontvangst.

 

Download bericht uitreiking eerste exemplaar:  Ambassadeur van de Filipijnen neemt kookboek Masarap! in ontvangst

 

Uitreiking exemplaar kookboek Masarap! aan Michelinster chef-kok Steven Klein Nijenhuis

Vrijdag 17 december nam chef-kok Steven Klein Nijenhuis van restaurant Herberg onder de Linden in Aduard een exemplaar van het kookboek Masarap! in ontvangst. Steven Klein Nijenhuis is de enige chef-kok in de provincie Groningen met een Michelinster.

 

Download bericht uitreiking aan chef-kok Steven Klein Nijenhuis: Uitreiking exemplaar kookboek Masarap! aan Michelinster chef-kok Steven Klein Nijenhuis

 

Kookboek webpagina: https://stichtingsparrow.nl/kookboek/

 

Beeldmateriaal

 

Kookboek

 

 

Remco en Ellie Pijper in de keuken

 

 

Overhandiging kookboek aan de Ambassadeur van de Filipijnen in Nederland; Sir J. Eduardo Malaya.

 

Overhandiging kookboek aan Michelinster chef-kok Steven Klein Nijenhuis.


 

Algemene informatie stichting Sparrow

Stichting Sparrow gelooft dat goed onderwijs niet afhankelijk mag zijn van status of rijkdom. Stichting Sparrow geeft kinderen in extreme armoede de kans om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Via hun studiehuis, met een team van leerkrachten en maatschappelijk werkers, geven zij op maat gemaakte begeleiding. Het doel is dat ieder kind een beroepsdiploma kan halen. Bekijk het werk op https://stichtingsparrow.nl/

 

Beeldmateriaal