Vrijdag 17 december nam chef-kok Steven Klein Nijenhuis van restaurant Herberg onder de Linden in Aduard een exemplaar van het kookboek Masarap! in ontvangst.
Steven Klein Nijenhuis is de enige chef-kok in de provincie Groningen met een Michelinster. Naast dit feit was er ook een andere reden om juist chef-kok Steven het kookboek aan te bieden. Remco vertelt: “Steven is een sterren chef, maar hij is onderaan begonnen als afwashulp. Door goed op te letten in de keuken heeft hij zonder koksopleiding een Michelin ster behaald. Zelfs al binnen een jaar nadat hij zijn eigen restaurant opende. Hij is een inspiratie voor de koks uit ons kookboek. Ook zij hebben leren koken door goed op te letten in de keuken van een ander.”
Remco en Ellie Pijper hebben het kookboek samen met de sponsorgezinnen, die zij helpen met hun stichting Sparrow, gemaakt. “Met het kookboek willen wij de mensen achter de hulp een gezicht geven. Armoede is niet hun identiteit, het zijn mensen zoals jij en ik en dat willen we laten zien door hen met dit boek naar jouw keukentafel te brengen”, vertelt Remco. Dat de koks uit het boek een grote rol spelen blijkt ook uit het feit dat juist zij de overhandiging inleiden door middel van een video opgenomen in de Filipijnen.
Het kookboek is vanaf januari te verkrijgen in de boekhandel en nu al op de website van stichting Sparrow.